Cocoon Woningverzekering

auto

De klok rond hulp

Noodnummer nodig? Uw inboedel verhuizen om ergere schade te voorkomen? We regelen het! Meer nog: als u niet meer in uw woning kan, betalen we de slotenmaker.

Vakantieverblijf en gehuurde feestzaal gratis mee verzekerd

Niet alleen uw woning is gedekt, maar ook uw aansprakelijkheid bij schade aan een hotelkamer, vakantiewoning, feestzaal of ander gehuurd verblijf.

6 maanden gratis als u voor het eerst alleen gaat wonen

Gaat u op eigen benen staan? Dan kost Cocoon u de eerste 6 maanden niets! Mooi meegenomen, want zo’n verhuis brengt al genoeg kosten met zich mee…

Wat is een woningverzekering?

Een woningverzekering dekt de schade aan uw woning en inboedel door brand, storm, overstromingen, glasbreuk enz. Vaak worden de termen brand- en woningverzekering door elkaar gebruikt. Nochtans dekt de term woningverzekering beter de lading. De waarborgen zijn namelijk veel ruimer dan alleen brand. Zeker bij DVV Verzekeringen.

Is zo’n verzekering wettelijk verplicht?
Neen. Vaak wordt het opgelegd door de verhuurder als u een woning huurt of door de bank als u een lening aangaat. De meeste Belgen hebben wel een woningverzekering. Gelukkig, want een ongeluk is snel gebeurd.

Welke risico’s dekt de woningverzekering Cocoon?

Met Cocoon van DVV Verzekeringen haalt u een uitgebreide bescherming in huis. Of u nu huurt of eigenaar bent van een appartement of huis, met Cocoon bent u zeker van ruime basiswaarborgen:

 • schade door brand en aanverwante gevaren zoals blikseminslag of schade aan uw smartphone door inwerking van elektriciteit
 • schade door storm, hagel, sneeuw en ijsdruk
 • waterschade als bijvoorbeeld uw buizen of dakbedekking lekken
 • glasbreuk zoals bij zonnepanelen, flatscreen-tv enz.
 • schade aan anderen door uw gebouw, bijvoorbeeld door afgewaaide dakpannen
 • schade door overstroming

U kan de basiswaarborgen aanvullen met keuzewaarborgen voor een uitgebreidere dekking. Bijvoorbeeld om ook diefstal of uw tuin te verzekeren.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Bij glasbreuk zijn led-, lcd- en plasmaschermen gedekt tot 3.309,62 euro.
 • Voor de tussenkomst van de slotenmaker vergoeden we maximaal 252,18 euro.
 • Schade door water dat binnendringt via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw betalen we niet terug.
 • Schade aan reclameborden of andere voorwerpen die buiten liggen zoals speelgoed of trampolines betalen we niet terug. Ook schade aan uw tuin of tuinaccessoires betalen we niet terug. Daarvoor kan u de basiswaarborgen aanvullen met de keuzewaarborg Tuin.

Franchise

 • Bij Cocoon bedraagt de franchise 255,89 euro.
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2017 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten
De woningverzekering Cocoon wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Kom bij ons langs of bekijk hier: